Seurakyselyn tuloksia, pohdintoja ja vastauksia
21.11.2017 9:18 Uutiset / Pääsivusto

Seurakysely 2017

Seurakysely 2017

TarU Hockeyn seurakyselyyn vastasi 57 henkilöä. Vastaava kysely tehtiin 2014, jonka pohjalta seura teki strategian seuraavalle kolmelle vuodelle. Strategiakausi päättyy ensi keväänä ja uuden strategian suuntaviivat pohditaan työryhmässä keväällä. Tuleva strategia ohjaa seuran toimintaa ja painopisteitä vuosina 2018-2021 ja nyt saadut kyselyn vastaukset antavat hyviä suuntaviivoja.

Verratuna viime kyselyyn 2014 seuran jäsenet ovat paljon tyytyväisempiä kotisivuihin. Käyttöön otettu jopox kotisivupalvelu sisältää joukkueen kalenterit ja pukukopin jossa tiedotus sujuu samassa foorumissa. Joukkueiden FB-päivitykset ovat koettu hyviksi, mutta toivotaan että jokaisen joukkueen FB-vastaavat tuottavat materiaalia omasta toiminnasta enemmän.

Jaosto päätti vuosi sitten jättää kausijulkaisun jakamatta postin peittojakeluna. Koettiin myös, että joukkueen vanhemmat eivät halua jakaa lehteä talkoilla. Tulevaisuudessa keskitymme sähköiseen jakeluun, joka tavoittaa lähes yhtähyvin kuin perinteinen paperiversio. Tärkeää on saada kausijulkaisu näkyvillä mahdollisimman laajasti, mutta myös tuottaa junioreille tukea harrastamiseen. Jakelupalvelut ovat melko kalliita postin kautta ja mielummin käytetän tämä suoraan junioreiden toimintaan.


Jäähallin kahviosta johtuva talkootyö herätti paljon keskustelua sekä puolesta että vastaan. Kahviotoiminta koetan helpoksi, koska talkoolaisten ei tarvitse itse tuoda myytäviä eikä leiopa ennen vuoroa. Vuorojen määrä koettiin muutamassa palautteessa runsaaksi, mutta sijaisten saaminen helpoksi.

Kahviovuoroja vähennettiin seuran toimesta tuntuvasti pitämällä jatkossa kahviota auki vain tapahtumien sekä hallissa pelattavien pelien aikana. Näin ollen joukkueen pelaajamäärästä riippuen vuoroja on 2-4 perhettä kohden vuodessa. Kahvion ansiosta pystymme pitämään yksittäisen joukkueessa pelaavan pelaajan kausimaksun 70-100€ halvempana sekä joukkueet saavat korvauksen vuoroista. Kahviota pidetään myös jäähallin sydämenä ja tarvittavana palveluna hallin käyttäjille. Lähes jokaisessa hallissa on kahvio, jota pidetään käynnissä yksityisen yrittäjän voimin, seuran yhteisenä tai joukkueiden omana kioskitoimintana. Ilman seuran yhteistä kahviota joukkueet pitäisivät todennäköisesti omaa kahviota pelien aikana, mikä puolestaan voi työllistää enemmän, sillä silloin jokainen vastaa omista tuotteistaan.

Taru Hockey on aina tunnettu yhteisöllisenä seurana. Yhteisöllisyys syntyy eniten yhteisen tekemisen myötä. Emme halua että seuraa pyöritetään vain rahalla, mikä on nyky yhteiskunnassa suuntana. Yhteinen tekeminen myös kasvattaa lapsia/nuoria osallistumaan ja tekemään harrastuksen eteen. Henkilökohtaisen mielipiteen mukaan huonoin vaihtoehto on vain tuoda lapsi harrastukseen, vaan kannustamme perheitä osallistumaan. Valtaosin tämä onkin toiminut erinomaisesti. Osa osallistuu enemmän ja osa taas omien voimien ja resurssien mukaan sillä asiat ovat kyllä lähes aina sovittavissa.


Seuran johtoon oltiin kyselyssä pääosin tyytyväisiä. Yksi vastaajista koki johtamisen ailahtelevaksi. Kyselyssä otettiin kantaa hallin olosuhteisiin, joita viemme eteenpäin halliyhtiölle joka on erillinen mutta tiivis yhteistyötoimija seuralle.Mielestäni kyselyn tärkein kysymys ja vastaukset erittäin positiivisia!Muutama koki että joukkueenjohto vaatii perheiltä enemmän osallistumista, mutta pääosin joukkueiden toimihenkilöihin ollaan erittäin tyytyväisiä!


Koetaan että toiminta on monipuolistunut paljon vuosien aikana. Marko on osalle tuntematon, joka on ymmärrettävää sillä Markon toimienkuva rajoittuu kiekkokoulun lisäksi E-C2 nuorten toimintaan.Huoltopalvelut ovat kehittyneet viime kyselystä. Vuoden 2014 vastauksissa kiinnitettiin huomiota pikkujunnujen varusteisiin, mutta viime vuosien panostuksen myötä negatiivista palautetta ei enää tullut tältä osin. Luistelukoulun yhteydessä oleva teroituspalvelu koettiin tärkeäksi!Seura on linjannut vahvasti että olemme kasvattaja seura. Tämä saa kyselyn mukaan vahvan kannatuksen. Huolta herätti myös nuorten joukkueiden pitäminen C-A vaiheessa. Seura haluaa ehdottomasti että meillä olisi joukkueet vielä C nuorista ylöspäin, mutta suurin ongelma on pelaajamäärän riittäminen. Laadukas ja kaikki huomioon ottava valmennus E-D-junioreissa on tärkein keino että pelaajien harrastus saadaan jatkumaan. Kaikki kyselyssä esillä olevat kohteet ovat tärkeitä joita koitetaan viedä eteenpäin.Muussa palautteessa kerottiin toive lasten monipuolisemmasta harjoittelusta. Seurana koulutamme valmentajia ja valmentajat kouluttavat itseitseään myös lisää. Olosuhteisiin olemme panostaneet vahvasti mm. oheishallin, Tarvashovin vuorojen ja kuntoportaiden myötä. Viime vuosina yhteistyötä myös mm. painiseuran kanssa. Joukkueet luovat itselleen harjoitussuunnitelman valmennuspäällikön johdolla, jossa monipuolisuuteen kiinnitetään huomiota. Monipuolisuutta lisää myös se, että emme kilpaile muiden lajien kanssa vaan pikemminkin kannustamme harrastajia osallistumaan myös muihin lajeihin!

Tyytyväisiä ollaan panostukseen lasten harrastamisen puolesta ja siitä että pelaajat ovat seurassa samanarvoisia ja tunnelma on hyvää.


Loppuyhteenveto

Kiitos kaikille arvokkaasta palautteesta ja mikäli et nyt ehtinyt palautetta antamaan niin sitä otetaan aina vastaan mielellään! Viimeisen kentän kommentti "onko muutos mahdollinen", niin kylllä se on. Se syntyy yhdessä keskustelemalla, tekemällä ja tietä näyttämällä.

Lauri Isotalo
Taru Hockey toiminnanjohtaja
050-3423000
isotalo.lauri@gmail.com

   
Lisää uutisia
TarU Hockey
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Kategoriat