Uusi pelaaja

Tältä sivulta löydät pähkinänkuoressa kysymyksiä ja vastauksia jääkiekon aloittamisen helpottamiseksi. Joukkueissamme on aina tilaa uusille pelaajille!


Kysymys: Minkä ikäisenä jääkiekon harrastamisen voi aloittaa?

Vastaus: Nuorimmat harrastajamme ovat 3-vuotiaita reippaita luistelukoululaisia. Jääkiekon voit aloittaa silloin kuin sinusta siltä tuntuu. Parhaiten pääset mukaan joko luistelu- tai kiekkokoulun kautta. Vuosittain toimintaamme tulee mukaan uusia pelaajia lähes joka ikäluokkaan. Mikäli olet 5-vuotias tai vanhempi, voit liittyä mukaan oman ikäluokkasi joukkuetoimintaan. Ilmoittautuminen kaudelle 2018-2019 tapahtuu Täällä!

Kysymys: Mitä varusteita tarvitaan alkuun pääsemiseksi?

Vastaus: Kiekkokouluun tullessasi tarvitset luistimien lisäksi kasvosuojuksellisen kypärän, kaulasuojan, hanskat ja mailan. Luistelukoulussa varusteiksi riittävät luistimet, kaulasuoja ja kypärä. Mikäli tulet mukaan ikäluokkien toimintaan (8-vuotias tai vanhempi) korostuu varusteiden merkitys. Varusteita on myynnissä käytettyinä esimerkiksi varustekirppiksessä.

TarU Hockeylla on käytössä myös lainavarustesettejä pienillä 120-135cm junnuille. Kokonaisuudessaan varusteet maksaa 30-200€ välillä riippuen ostaako varusteet käytettynä tai uutena.

Kysymys: Mitä jääkiekon harrastaminen maksaa?

Vastaus: Jääkiekko ei ole harrastuksena sen kalliimpaa kuin monet muutkaan joukkuelajit. Kiekkokoulun kuukausihinnan keskiarvo 12-40€ välillä riippuen ryhmästä. Koko talven harrastaminen maksaa halvimmillaan junnuissa 100€. E-junioreissa Ikäluokkajoukkueen kuukausikohtainen maksu on kuukaudessa n. 50-65€ (n. 4-5€/harjoitus tai peli) riippuen joukkueen budjetista, jonka vanhemmat yhdessä laativat kauden alussa.

Toki varusteisiin saa rahaa uppoamaan, mutta maalaisjärkeä käyttämällä kustannukset pysyvät kohtuullisina. Joukkueiden joukkueenjohtajat ja toimihenkilöt antavat tarkempia tietoja esimerkiksi kausimaksuista. He opastavat myös tarvittaessa varustehankinnoissa ja harrastuksen alkuun pääsemisessä.

Kysymys: Lapsen harrastaminen tuo paljon talkoita vanhemmille

TarU Hockey haluaa tarjota lapsille edullista harrastusta ja ilman vanhempien osallistumista harrastaminen on missään mahdotonta. Seuran puolesta joukkueessa pelaavien vanhemmille tulee kauden aikana 1-3 kahvivuoroa johon voi etsiä myös tuurajaan sijaislistaltamme. Kahvio on avoinna pelien ja tapahtumien aikana joten joukkueilla ei tarvitse olla omaa buffettia eikä myytäviä tuotteita tarvitse toimittaa itse kahvioviikolla. Kahvio on varainkeruun lisäksi myös palvelu, joka koetaan tärkeäksi jäähallissa vieraileville käyttäjille.Tämän lisäksi vanhempia tarvitaan toimitsijatehtäviin lasten peleihin josta joukkueenjohtajat infoavat erikseen ryhmäkohtaisesti.

Kysymys: En osaa pukea ja enkä tiedä varusteista mitään. Mistä saan apua?

Vastaus: TarU Hockey on yhteisöllinen jääkiekkoseura ja varmasti saat apua muilta vanhemmilta varusteiden kanssa. Voit aina myös kääntyä joukkueen huoltajan, valmentajan tai muun seuraihmisen puoleen mikäli sinulla on kysyttävää. Voit myös tutustua varusteoppaaseen minkä löydät seuran materiaalipankista.


Kysymys: Harjoitukset alkavat aikaisin ja en ehdi ihan joka kerta tuomaan lastani. Mikä neuvoksi?

Vastaus: Pienempien joukkueessa pelaavien harjoitukset alkavat klo 17:00, joka voi olla haasteellinen aika työvuoron jälkeen. Ehtimistä auttaa mm. että lapsi pukee osan varusteista jo kotona päälle ennen lähtöä. Harjoituksiin kuljetaan paljon myös kimppakyydeillä ja niiden järjestäminen onnistuu melko usein vanhempien kesken. Välillä voi olla myös kertoja, ettei lapsi ehdi harjoituksiin ja se on ihan ymmärrettävää. Keskustelemalla oman joukkueen valmentaja tai joukkueenjohtajan kanssa asiasta varmaan löydetään ratkaisu että lapsi pääsee mukaan haluamaansa harrastukseen.


Kysymys: Millä tavalla pääsee mukaan toimintaan?

Vastaus: Tulevan kauden 2018-2019 ryhmiin ilmoittautuminen on jo avattu ja pääset ilmoittautumaan Täällä!

Kauden aikana joukkueen harjoituksiin helpoiten pääset mukaan tulemalla jäähallille oman ikäluokkasi harjoituksiin ja kokeilemalla. Kokeilujakso on haluamasi mittainen. Jakso on maksuton ja sen aikana teet päätöksesi jääkiekon jatkamisesta. Oman ikäluokkasi harjoitusajat löydät joukkueiden sivujen kalenterista.

Voit tiedustella joukkueen toiminnasta myös suoraan ikäluokista, yhteystiedot ikäluokittain yläpalkin kohdasta yhteystiedot - joukkueyhteydet. Voit aina olla yhteydessä seuran toimihenkilöihin lähettämällä postia tai soittamalla allaoleviin numeroihin.

Toiminnanjohtaja
Luistelu- ja kiekkokoulut, Easy Hockey kiekkokerhot, G-juniorit
Lauri Isotalo
050-3423000
isotalo.lauri(a)gmail.com

Valmennuspäällikkö
F2-C2 juniorit
Marko Mäenpää
0505389051
marko.mae21(a)gmail.com
   
Lisää uutisia
TarU Hockey
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Kategoriat